جراحی بینی گوشتی

بینی گوشتی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

بینی گوشتی در تعاریف پزشکی به بینی پوست ضخیم گفته می‌شود. این بینی‌ها به علت ضخامت پوست بیشتر حالت گوشتی دارند و به همین علت میان عوام اینگونه نام‌گذاری شده‌اند. با این که بینی‌های با پوست ضخیم به طور کلی گوشتی نامیده شده‌اند، ولی می‌توان آنها را از دو جهت تقسیم بندی نمود: اول علت ضخامت پوست و دوم ضخامت غضروف‌ها.

جراحی بینی گوشتی

در مورد پوست باید گفت که پوست از عناصر متفاوتی تشکیل شده است که باعث ضخامت آن می‌گردد. یکی از عوامل، چربی زیر پوست می‌باشد که معمولا به راحتی می‌توان آن را از پوست جدا نمود. یکی دیگر از عناصر، عضله زیر پوست می‌باشد که معمولا درصورت برداشتن آن باعث ایجاد بافت شدید فیبروز می‌گردد. از عناصر دیگر غدد سباسه می‌باشد که در چرب شدن پوست دخالت دارد. نباید فراموش کرد که با توجه به این که خون‌رسانی پوست از سطح عمقی آن انجام می‌گردد، در صورت برداشتن بافت‌های عمقی به قصد نازک کردن پوست، احتمال بالای نکروز پوستی وجود دارد و باید اجتناب نمود.
دومین عامل، ضخامت و قدرت غضروف‌های بینی می‌باشد. در صورتی که غضروف‌های نوک بینی ضعیف و حالت پوست پیازی داشته باشد، بینی ظاهر گوشتی‌تر و نتایج ضعیف‌تر است و بر عکس وقتی غضروف‌ها قوی‌تر باشد، نتایج بهتر می‌باشد.

 

اما پوست ضخیم چه اثری بر شکل بینی دارد؟

پوست ضخیم باعث می‌گردد ظرافت بینی کاهش یابد و بینی حالت بزرگ‌تری داشته باشد. این بینی‌ها ورم‌های زیادی داشته و روند بهبود طولانی و آهسته می‌باشد و در نهایت نیز حتی بعد از 2 سال به ظرافت پوست‌های نازک نخواهد شد. معمولا برداشتن غضروف‌ها در این بینی‌ها نه تنها کمکی به شکل آن نمی‌کند که اغلب باعث بی‌شکل شدن و حالت کوفتگی بیشتر بینی می‌گردد. به همین علت در دهه اخیر تمرکز بر تقویت ساختار بینی با هدف غلبه بر پوست قوی و ضخیم است. اگر بخواهیم در مورد تنها مزیت بینی‌های گوشتی نکته‌ای را گوشزد کنیم می‌توان نشان ندادن عدم تقارن‌های جزیی را در جراحی بینی بیان کرد. بر خلاف بینی‌های گوشتی، بینی‌های پوست نازک، کوچک‌ترین عدم تقارنی را نشان می‌دهند. و در خاتمه باید گفت که به طور اصولی در جراحی بینی گوشتی، ظرافت نهایی کمتر و وروم بیشتر و طولانی‌تر و مقدار رضایت بیمار کمتر است.